Parvekkeiden lasikaiteiden kuntotarkastukset taloyhtiöille

Milloin parvekkeiden lasikaiteiden kunto on viimeksi tarkastettu taloyhtiössäsi? Tilaa lasiammattilaisen kuntotarkastus nyt ja nauti parvekkeestasi kesällä.

Autamme taloyhtiöiden hallituksia, kiinteistönomistajia ja isännöitsijöitä varmistamaan, että lasikaiteet ovat nykyisten rakennusmääräysten mukaisia. Toteutamme lasikaiteille kuntotarkastuksen, jonka avulla varmistat, että taloyhtiön parvekkeita on turvallista käyttää myös tulevaisuudessa.

Itä-Helsingin Lasi on hyvä valinta puolueettoman kuntotarkastuksen suorittamiseen, sillä meillä ei ole riippuvuussuhdetta tiettyyn tuotteeseen tai merkkiin. Kun tarvitset lasiammattilaisen arvioimaan taloyhtiösi parvekkeen lasikaiteiden kunnon, ota meihin yhteyttä.

Kestävyysvaatimukset ovat tarkentuneet turvallisuussyistä

Parvekkeiden lasikaiteiden turvallisuutta on pyritty parantamaan tarkentuneilla määräyksillä ja suosituksilla, jotka tulivat voimaan 2023. Kestävyysvaatimusten uudelleenarvioinnin taustalla on onnettomuuksien ehkäisy.

Jos parvekkeen lasikaiteiden laskelmat ovat alun perin olleet virheellisiä tai jos ne eivät enää vastaa uusimpia rakennusvalvontojen määräyksiä ja suosituksia, voi parvekkeen käyttäjälle syntyä turvallisuusriski. Autamme selvittämään lasikaiteiden kunnon ja luomme kuntotarkastuksesta raportin esimerkiksi taloyhtiön hallituksen käyttöön. Mahdollisten haasteiden ilmetessä tarkastuksen aikana, teemme korjausehdotuksen.

Palvelumme on mutkatonta: kun olet meihin yhteydessä, sovimme heti tarkastuksen ajankohdan ja sen laajuuden. Tarkastuksessa tutkimme, ovatko kaidelasin vahvuus, kestävyys ja kiinnitykset nykymääräysten mukaiset.

Saat halutessasi myös lasien huolto- tai vaihtotyön suoraan meiltä. Parvekkeen huoltoon kuuluu esimerkiksi rakenteiden ja kiinnitysten vahvistaminen. Vaihdamme tarvittaessa kaidelasit vahvempiin laseihin nykynormien mukaisesti.

Kannamme kokonaisvastuun siitä, että antamamme tulokset ovat määräysten mukaisia ja myönnämme työllemme aina laatutakuun.

Kesä on parvekkeella oleskelun sesonki – kun varaat kuntotarkastuksen ajoissa, ehdimme toteuttaa tarvittavat toimenpiteet kesäksi kuntoon.

Ovatko taloyhtiösi lasikaiteet nykynormien mukaisia?​

Syksyllä 2023 Tasolasiyhdistys julkaisi uudet suositukset kaidelasin kestävyysvaatimuksille. Vaatimuksia tarkennettiin johtuen käytössä olevien parvekelasitusten puutteista, joita ilmeni muutamien viimeaikaisten lasikaideonnettomuuksien tutkinnoissa.

Parvekkeen lasikaiteissa on vaatimuksena turvalasi ja kaiteen suojaavat osat tulee aina mitoittaa kohdekohtaisesti tuuli-, piste- ja viivakuormalle.

Toteutamme tarkastuslaskelmat taloyhtiösi parvekkeiden tuuli-, viiva- ja pistekuormista. Tarkastamme lasipintojen ja niihin liittyvien rakenteiden, kuten rungon kiinnikkeiden, kunnon ja kestävyyden. Käymme läpi myös tiiveyden, heloituksen ja ovi- ja ikkunamekanismit.

Tarkastus on syytä tehdä, kun lasirakenteiden ikä tai kunto sitä edellyttää tai kun haluat varmistaa, että kaiteet ja lasitukset täyttävät nykyiset määräykset ja suositukset. Laadimme tarkastuksesta aina kattavan ja syvällisen raportin valokuvineen, jonka pohjalta voidaan laatia pidempi korjaussuunnitelma toimenpide-ehdotuksineen.

Annamme realistisen aikatauluarvion

Kuntotarkastus voidaan suorittaa pian yhteydenottosi jälkeen: otamme ripeästi sinuun yhteyttä ja sovimme jatkoaikataulun.

Joskus lasien korvaaminen uusilla tulee ajankohtaiseksi kuntotarkastuksen tulosten perusteella. Lasien vaihtotyö voidaan tyypillisesti aloittaa 4-5 viikkoa tilaushetkestä, riippuen lasityypistä. Toteutamme vaihdon ulkokautta. Esimerkiksi 40 parvekkeen taloyhtiössä lasien vaihtaminen onnistuu yleensä parissa viikossa, kohteesta riippuen. Vaihdamme laseja myös yksittäisiin parvekkeisiin.

Toteutamme työt sovitussa aikataulussa ja pidämme sinua ajan tasalla työn etenemisestä.

Täyden palvelun lasiliike

Lasin kestävyyslaskelmien tarkastaminen vaatii asiantuntijuutta. Itä-Helsingin Lasilla on vankka tietämys laseista ja niihin liittyvistä rakenteista sekä luokitteluista käyttökohteittain. Tasolasiyhdistyksen jäseninä pidämme ammattiosaamisemme ajankohtaisena. Pitkäaikaisena ja tunnettuna lasialan toimijana voimme myös konsultoida laajaa valtakunnallista asiantuntijaverkostoamme tarvittaessa.

Kun tilaat kaidelasien kuntotarkastuksen, on tärkeää varmistaa, että tarkastuksen tekee puolueeton taho, jolla on ammattimaista osaamista. Meiltä saat luotettavan ja kokonaisvaltaisen avaimet käteen -palvelun vankalla kokemustaustalla. Olemme asentaneet 40 vuoden aikana monenlaisia eri laseja erilaisiin kohteisiin.

Tarjoamme myös vuosisopimusmahdollisuuden kaikkiin lasitöihin kiinteistökantaasi.

Miksi Itä-Helsingin Lasi

  • Markkinajohtaja Suomessa lasinkorjauksessa ja -huollossa
  • Suomen suosituin ja eniten käytetty lasiliike
  • Oiva kumppani 40 vuoden lasialan kokemuksella
  • Palvelemme myös uudiskohteissa ja projekteissa

Ota yhteyttä

Tarkastamme, huollamme ja vaihdamme parvekelasituksia ja lasikaiteita mallista ja merkistä riippumatta. Toteutamme parvekelasitukset ja huollot yhteistyössä tytäryhtiömme Lasipation kanssa.

Ota yhteyttä, niin palaamme sinulle 24 tunnin sisällä. Aloituskeskustelun jälkeen teemme taloyhtiöllesi projektiluonteisen tarjouksen kuntotarkastuksesta. Palvelemme koko Uudenmaan alueella.

Tilaa heti