40 vuotta lasialan huipulla

Joulukuussa 1983 kaksi veljestä perustivat lasiliikkeen 36 neliön kokoisesta autotallista käsin Helsingin Kymintiellä. ​

– Ensimmäinen työkeikka oli ikkunan korjaus Katajanokalla, muistelee Matti Martikainen, toinen perustajista. Siitä alkoi ympärivuorokautinen lasien korjauspäivystys.

Alkuun veljekset päivystivät vuorotellen kahden kesken, mutta pikkuhiljaa saimme palkkalistoillemme lisävahvistuksia. Haimme sopivia liiketiloja parilla muutolla, kunnes Itä-Helsingin Herttoniemi valikoitui yrityksemme kotipesäksi 80-luvun loppupuolella. Löydät lasiliikkeen samalta alueelta samasta osoitteesta vielä tänä päivänäkin.

 

Itä-Helsingin Lasi täyttää 40 vuotta 7.12.2023 ja juhlistamme taivaltamme lasitusalan edelläkävijänä. Neljän vuosikymmenen aikana olemme kasvaneet pienestä perheyrityksestä monipuoliseksi markkinajohtajaksi, jolla on laaja palvelu- ja tuotevalikoima. Päivystyspuhelin soi meillä edelleenkin 24/7 ja päivystävä lasimestarimme on vahinkopaikalla puolessa tunnissa.

Alurak ja Lasipatio osana konsernia - täyden palvelun lasiliike

Yritysperheeseen kuuluvien Alurakin ja Lasipation kanssa lasituskonsernimme työllistää yhteensä yli 50 henkilöä ja vuosittainen liikevaihtomme yltää yli 10 miljoonaan. Yrityksemme tarinaan viittaavasta nimestämme huolimatta palvelemme nykyään valtakunnallisesti osaavan kumppaniverkostomme avulla.

Tytäryhtiömme toimivat asiantuntijoina omilla erikoisaloillaan: Alurak keskittyy alumiinirakentamiseen ja Lasipatio on erikoistunut parvekelaseihin, lasiterasseihin ja peileihin. Yhteistyössä tarjoamme yritys- ja kuluttaja-asiakkaillemme kattavia kokonaisratkaisuja aina suunnittelusta asennukseen ja huoltoon.

Valmistamme myös itse lämpölasituotteita tiloissamme Helsingin Roihupellon teollisuusalueella, lähellä Herttoniemen pääkonttoria. Vuosien varrella olemmekin yhdistäneet perinteisen käsityötaidon ja modernit teknologiat tarjotaksemme asiakkaillemme laadukkaita ja kestäviä lasiratkaisuja. Ammattitaitoisten lasimestareidemme käsissä syntyvät niin pienet kuin suuretkin lasitustyöt.

Laatukriteerimme varmistavat asiakastyytyväisyyden

Itä-Helsingin Lasissa olemme sitoutuneet tarjoamaan asiakkaillemme vain parasta. Noudatamme tiukasti työturvallisuusmääräyksiä ja kiinnitämme huomiota ympäristöystävällisiin käytäntöihin, kierrättäen vuosittain yli 152 tonnia tasolasia. Panostamme henkilöstön koulutusohjelmaan, minkä avulla varmistamme erityisosaamisen luvanvaraisiin töihin ja muuttuviin tarpeisiin. Tuotteemme ovat CE-merkittyjä ja olemme mukana Tasolasiyhdistyksen toiminnassa.
Itä-Helsingin Lasi Oy on luotettava yhteistyökumppani lasirakentamisessa. Toteutimme As Oy Mellunporossa 12:een porraskäytävään julkisivun lasiseinien peruskorjauksen uusimalla taloyhtiössä kaikki porraskäytävien lämpölasit, ulko-ovet ja alumiinirakenteet. Lasiliike Itä-Helsingin Lasi Oy toteutti vaativan kohteen ammattitaitoisesti sovitun budjetin mukaisesti.
Jouna Järviö
Rakennuttajakonsultti, Tammer Talotekniikka Oy

40-vuotias Itä-Helsingin Lasi elää kehityksen mukana

40-vuotisjuhlaansa viettävä perheyritys on selättänyt monet kasvukivut ja lamat. Olemme taittaneet yhteistä matkaa pitkäaikaisempien asiakkaidemme kanssa jopa vuosikymmenien ajan. Yrityksenä jatkamme kuitenkin uudistumista ja palveluidemme kehittämistä. Vuonna 2024 Itä-Helsingin Lasi sai toimitusjohtajakseen Tero Ruusun. Matti Martikainen jatkaa omistajana.

Lasikorjausten päivystyspalvelusta alkanut edelläkävijän rooli on meille luonteva. Lanseerasimme innovatiivisen ja monikäyttöisen aurinkoenergialasin marraskuussa 2023. Aurinkoenergialasin avulla kuka tahansa voi tuottaa aurinkoenergiaa ja elegantit lasit ovat täysin räätälöitävissä kohteen mukaan. Voit myös painattaa niihin valitsemasi kuvion tai logon. Omat toimitilamme Herttoniemessä käyvät taideteoksesta näyttävän kuvioidun lasiseinän myötä..

– Yrittäjyys oli aina mielessä, toteaa Martikainen. – Isä oli kova yrittäjä, sieltä se yrittäjyys kumpusi.

Tervetuloa myymäläämme

Myymälämme, noutopisteemme ja asiakaspalvelumme palvelevat sinua arkisin klo 7-16 osoitteessa Roihuvuorentie 37, Helsingin Herttoniemessä. Voit myös soittaa numeroon 09 755 7979 tai lähettää tarjouspyynnön osoitteeseen info@lasiliike.fi.

Kysy lisää tai tilaa ilmainen kartoituskäynti!

Ota yhteyttä